Personvern og informasjonskapsler

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre din brukeropplevelse når du besøker våre nettsider. Det brukes også informasjonskapsler for analyse av trafikk på nettsiden. Denne informasjonen kan ikke spores tilbake til deg som enkeltperson. Du kan selv endre innstillingene i din nettleser slik at informasjonskapsler ikke blir akseptert. Deaktivering av informasjonskapsler kan føre til at nettsiden ikke vil fungere optimalt.

Les mer

Sørheim Holding

For over 50 år siden startet oppbyggingen av det som skulle bli et stort rederi med stor betydning både for fiskeindustrien og kommunen.

Konsernet har en lang og flott historie bak seg, og har blitt en betydelig del av sysselsetningen i hjembygda. Konsernet er blandt annet medeier i landsdelens største og nyeste notbøteri. I tillegg er konsernet med på å opprettholde fiskeritradisjonen i kommunen. 

Borghild og Alfred Sørheim, tidlig på 60-tallet.

Den som la grunnlaget for denne virksomheten, var Alfred Sørheim fra Halsa. Seint og tidlig var han på farten på de nære fjordene – Bjærangfjord, Skarsfjord og Holandsfjord – med den åpne småbåten sin. Alfreds filosofi var enkel og grei: han ville bygge seg opp og med tiden bli mer enn en "heimsjyfisker".

I dag sitter konsernet med toppmoderne fartøyer for ringnot- og trålfiske.

Bilde: Borghild og Alfred Sørheim tidlig på 1960-tallet.

Kontakt oss

Her kan du legge inn en tekst som vises på alle sider der du har aktivert høyrekolonne og kontaktboks. Innhold i denne boksen redigerer du i publiseringssystemet under Moduler > Høyrekolonne kontaktboks.

Universelt utformet nettsidefra Digitalt Byrå